Dienstverlening
Het team van LOKAAL ALTERNATIEF wil voldoen aan de wens van de Zeelse burgers voor een klantgerichtere en efficiëntere gemeentelijke dienstverlening.
De digitale golf is niet meer te stoppen. Administratieve zaken dienen naast digitaal ook persoonlijk te kunnen worden afgehandeld. Burgers dienen in de mogelijkheid te zijn om, onafhankelijk van tijd en plaats, deze handelingen te kunnen verrichten.
Onze campagne richt zich op vier kerngebieden: gemeentelijke diensten, financieel evenwicht, veiligheid door de politiediensten en een drugsbeleid.
Organisatie van optimale dienstverlening bij alle gemeentelijke diensten en dit zowel voor het gemeentepersoneel als voor alle burgers.
- Vereenvoudiging van de procedure :
Wij willen de drempels verlagen om naar het gemeentehuis of de sociale dienst te komen en de digitale toegankelijkheid vergroten, zodat inwoners eenvoudig en snel hun zaken vanuit huis kunnen regelen.
- Flexibele openingstijden :
Minstens één avondzitting en minstens één dag zonder afspraak per week.
- Eén aanspreekpunt :
Eén gesprekspartner voor elke dienstverlening en die ook het dossier opvolgt.
- Dienstbaarheid :
Nadruk op het ‘ten dienste’ staan van de gemeente voor zijn bevolking.
- Efficiëntie voor het gemeentepersoneel :
Continu verbeteren van processen en tools om het werk aangenamer en efficiënter te maken.
- Burgerparticipatie :
Creëren van mogelijkheden voor directe inspraak en participatie van burgers (geïntegreerd werken), zodat uw ideeën en zorgen direct bij ons terechtkomen.
We moeten het financieel evenwicht herstellen om te voorkomen dat de volgende generatie wordt belast met afbetalingen. Wij kiezen niet meer voor megalomane projecten maar eerder noodzakelijke en nuttige projecten.
- Overzicht en transparantie :
Cijfers worden opgevraagd om alles in kaart te brengen, zodat de leningslast kan beoordeeld worden.
- Geen belastingverhogingen :
Er komen geen verhogingen van belastingen en ook niet van het kadastraal inkomen en nog belangrijker, duidelijke en begrijpelijke communicatie over hoe uw belastinggeld wordt besteed.
- Geen nieuwe schulden :
Vermijden van nieuwe kosten om toekomstige generaties niet te belasten.
- Duurzame investeringen :
Zorgvuldig beheer en investeren in prioritaire, duurzame projecten. Investeringen die niet allen nu, maar ook in de toekomst, waarde toevoegen.
Veiligheid is een recht. We zetten ons in om agressie en criminaliteit aan te pakken. Media toont ons elke dag de veranderde en vertroebelde wereld waarin we leven. Globalisering heeft geleid tot een diversiteit aan culturen, wat soms uitdagingen met zich meebrengt. Hoe willen wij daar in de toekomst mee omgaan blijft een grote uitdaging en zeker op gemeentelijk vlak.
- Meer politie zichtbaar op straat : Onderzoek naar de financiële haalbaarheid van meer politieagenten. Ook zal er een meer zichtbare rol gegeven worden aan de wijkagent.
- Camera’s plaatsen : Investeren in en plaatsen van meer camera’s waar mogelijk.
- Samenwerking met buurtbewoners : Betere samenwerking tussen politie en buurtbewoners voor een veiligere omgeving. Buurt Informatie Netwerken (BIN’s) moeten gereactiveerd worden want hierdoor vergroot de sociale controle.
- Politie-inspraak : Meer inspraak geven aan de politie omdat zij nog veel meer de problemen zien en de mogelijke oplossingen.
- Verkeersveiligheid : Het versterken van verkeerseducatie en het anders aanpakken van gewijzigde infrastructuur door huidig bestuur, zijn cruciale stappen om de verkeersveiligheid te bevorderen.
We willen het drugsprobleem in onze gemeente aanpakken om een veilige en gezonde gemeenschap te waarborgen:
- Preventieprogramma : Meerjarenplan opstellen met een duidelijk preventieprogramma. Investeren in educatie en voorlichting om het gebruik en misbruik van drugs te voorkomen en dit in samenspraak met de scholen.
- Strikte handhaving : Omtrent deze problematiek een strikte handhaving om zo drugscriminaliteit ook tegen te gaan.
- Lokale campagnes : Plaatselijk campagnes organiseren waar nodig
- Samenwerking met zorginstellingen : Begeleiding en ondersteuning voor mensen met een verslavingsprobleem in samenwerking met de lokale zorginstellingen, dokters, apothekers, medisch personeel, psychologen, enz.
- Laagdrempeligheid : het dragen van een stempel kan stigma vormen voor de druggebruiker die hulp zoekt, omdat het vaak leidt tot vooroordelen en discriminatie, waardoor de drempel om daadwerkelijk hulp te vragen hoger wordt. Het is belangrijk om een omgeving te creëren waarin hulpverlening toegankelijk en vrij van oordelen is, zodat diegenen die hulp nodig hebben, zich veilig en gesteund voelen.
UW STEM
Uw stem is cruciaal voor de toekomst van onze gemeente. Met uw steun kunnen we deze ambities verwezenlijken en samen bouwen aan een sterkere, veiligere en welvarendere gemeenschap. Laten we deze verkiezingen kiezen voor vooruitgang en verantwoordelijkheid.
Uw stem = Onze kracht.